Banc Aliments de Girona
Aliments no han de ser residus
Setmana Europea de Prevenciˇ de Residus

| CatalÓ |  Castellano |

Banc dels  Aliments de Girona participa a la
Setmana Europea de Prevenciˇ de Residus


Els aliments mai haurien de ser residus!


Des de fa cinc anys, Banc dels Aliments de Girona porta a terme la campanya de recollida d'aliments als que falten pocs dies per la seva data de caducitat o de consum preferent, per˛ que es troben en perfecte condicions de consum. Aquests aliments sˇn recollits per voluntaris del Banc o de les entitats beneficiÓries i sˇn distribu´ts immediatament per el consum de les persones que els necessiten.


Tot i que s'ha aconseguit aprofitar 140 tones d'aliments durant l'any 2016, hi ha una davallada del mÓxim que es va aconseguir fa dos anys. Potser es degut a una millor rotaciˇ dels aliments dins de les cadenes aimentÓries, el que ja seria en sÝ una bona notÝcia, per˛ creiem que falta encara molta feina a fer per evitar el malbaratament d'aliments en la distribuciˇ. A la taula segŘent es pot veure el detall de les recollides.A banda de les cadenes de supermercats i grans centres de distribuciˇ, hi ha petits comeršos que tambÚ colĚlaboren puntualment en aquesta campanya.


Els aliments no han de ser residus!


Els supermercats i els comeršos que vulguin colĚlaborar en l'aprofitament dels aliments i en la prevenciˇ de residus poden contactar amb:

Banc dels Aliments de Girona
c/ Rutlla, 22, Girona
tel: 972 223 463

info@bancdelsalimentsgirona.org
picture