Recaptes Banc Aliments Girona
Català  Castellano

Logo Volta    Logo Bonpreu

Volta a Catalunya a peu

Marc Fernàndez Ciurana és un corredor que entre els dies 1 i 15 de juny de 2014 ha fet una volta a Catalunya de 1200 km. Per terres gironines ha fet les etapes 4, 5, 6, 7 i 8, de Tordera a Puigcerdà, de les que fem un resum més avall.

Aquesta cursa ha estat un acte de solidaritat dins de la campanya “La fam no fa vacances” dels quatre Bancs d'Aliments de Catalunya. 

Marc va arribar a un acord amb el Grup Esclat-Bonpreu i la Fundació Banc dels Aliments, per el qual Esclat-Bonpreu donarà 1 kg d'aliments per cada km recorregut.

Així que, completada la cursa el diumenge 15 de juny, ja tenim 1200 kg d'aliments. Enhorabona Marc!


Blog de Marc Fernàndez Ciurana
4 de juny, etapa 4: Tordera - Begur

A la primera etapa a terres gironines en Marc va començar a córrer a Tordera a un quart de vuit del matí i va arribar a Begur a tres quarts de nou dels vespre.

Cal assenyalar la col·laboració i l’acollida de l'Ajuntament de Begur, que va aportar 275 kg en aliments (llets infantils, potitos, i aliments bàsics), per un import de quasi 1000 €, que aniran destinats al CDA de Palafrugell. L'Ajuntament va estar representat per el regidor de Esport, Pere Feliu, i per la regidora de Serveis Socials, Rosa Pérez.

Tot i això, el fet més emotiu i destacable va ser que el regidor d'esports, Pere Feliu, va acompanyar en Marc al darrer tram del seu recorregut, corrent al seu costat des de Tamariu fins a la mateixa Casa de la Vila de Begur.

En Marc va agrair molt especialment aquest particular estímul i la càlida acollida que va rebre, ja que a la fase final de cada etapa, quan les forces i la voluntat ja comencen a minvar, saber que hi ha algú que t'espera i que col·labora amb la iniciativa de la Volta a peu a Catalunya i amb la campanya de la Fam no fa Vacances, és sempre estimulant.

Veure notícies al Punt Diari de Girona del dia 5 i del dia 7
5 de juny, etapa 5: Begur - Roses

L'etapa del dia 5 de juny de la Volta a Catalunya a Peu acabava a Roses. Càritas Roses i l'Ajuntament de Roses havien preparat una recollida d'aliments, dels que van recollir 127 kg i una recepció per acollir en Marc a l'arribada.

A les 3 de la tarda havia sortit un corredor des de Roses per trobar-se amb ell i a les 7 de la tarda varen sortir dos corredors més i el van estar animant i acompanyant en els quilòmetres finals. En Marc va arribar a un quart de deu del vespre.

A l'Ajuntament l'esperaven, entre d'altres, el regidor de Cultura i Serveis Socials Marc Danés i la regidora d'Esports Anna Jorqueres. Van fer un petit parlament per donar-li les gràcies i li van lliurar un llibre de record.

Veure la notícia al diari digital Vila de Roses.
6 de juny, etapa 6: Roses - La Jonquera

A les 22:15 va arribar a la Jonquera, on va ser rebut per l'Ajuntament i el Centre Excursionista Jonquerenc. L'esperaven també amb 70 kg d'aliments, sense comptar els que havien recollit al col·legi, recollits a favor de la campanya “La fam no fa vacances”.

És de destacar que en aquesta etapa ha estat acompanyat per dos amics, Mikel i Elena, durant tot el recorregut.

Al matí següent, començant l'etapa de Setcases, va ser acompanyat uns quilòmetres per una petita comitiva del Centre Excursionista Jonquerenc.

Veure notícia a Infojonquera.
7 de juny, etapa 7: La Jonquera - Setcases


L'etapa ha començat a La Jonquera i ha passat per Maçanet de Cabrenys, el refugi del Bassegoda i Beget, per arribar finalment a Setcasses.


Veure notícia al blog de l'Ajuntament de Camprodon, dia 4 de juny.
8 de juny, etapa 8: Setcases - Puigcerdà

Darrera etapa per terres gironines. Marc va ser rebut a l'arribada per Càritas Urgell i l'Ajuntament de Puigcerdà amb el seu alcalde, Albert Piñeira.

A la recollida d'aliments es van aconseguir 53 kg que van ser lliurats a Càritas Urgell.

Veure notícia a la pàgina de Càritas Urgell.